Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нов борд ще управлява "Национална компания Индустриални зони"

"Индустриален парк София-Божурище" е приоритетен проект на НКИЗ, в който са привлечени инвеститори от страната и чужбина в редица сектори, включително автомобилна промишленост, високи технологии, складова и логистична дейност.

С решение на едноличния собственик на капитала на "Национална компания Индустриални зони" - Министерството на икономиката, дружеството има ново ръководство. Това показва справка на в. "Банкеръ" в Търговския регистър.

Съветът на директорите е с мандат за управление пет години, считано от датата на вписването им в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. В новия борд влизат Добринка Димитрова Вичева, Цветелина Георгиева Чобанова-Сстефанова, Татяна Йорданова Едрева, Андреана Красимирова Премянова-Янкова и Петко Георгиев Николов, който ще представлява "Национална компания Индустриални зони". 

"37 инвестиционни проекта, реализирани в Индустриалния парк София-Божурище, над 543 милиона лева инвестиции и над 1800 новоразкрити работни места. Това накратко постигнахме с екипа на Националната компания "Индустриални зони" в последните години по време на моя мандат", казва д-р Антоанета Барес, досегашен изпълнителен директор на държавната компания. 

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД проектира, развива и управлява индустриални паркове, индустриални и свободни зони. Тя съдейства на бизнеса за реализация на проекти в икономически зони с готова инфраструктура. "Национална компания индустриални зони" предлага промишлени терени и производствено-складови помещения в зони с първокласни локации, отлична инфраструктура и транспортни връзки.

В развитие са пет проекта - в Кърджали, Симитли, Карлово, Телиш и Суворово.

След приемането на Закона за индустриалните паркове, НКИЗ регистрира шест индустриални парка в страната - Индустриален парк Плевен-телиш, Индустриален парк София-Божурище, Индустриален парк Видин, Индустриален парк Карлово, Индустриален парк Суворово-Варна запад, Високотехнологичен производствен парк - Симитли.

Facebook logo
Бъдете с нас и във