Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нощните клубове и баровете отварят от 15 юни

Отхлабването на мерките срещу разпространението на коронавируса продължава. Нощните клубове и барове ще отворят врати от 15 юни.

Представителите на танцови школи и сценични изкуства пък се срещнаха с днес със здравния министър Кирил Ананиев. До края на деня ще бъде издадена заповед за отваряне на залите за танци при допускане на посетители според квадратурата. Носенето на маски и ръкавици е препоръчително, но не задължително.

Здравният министър е приел всички искания на представителите на танцовите школи и сценичните изкуства. А театрите и читалищата ще приемат публика с 50% капацитет на открито и 30% на закрито. 

Преди седмица отвориха фитнес залите. Преди това спортният министър Красен Кралев се срещна с представители на Българската асоциация за здраве и фитнес, за да обсъдят отварянето на фитнес залите и залите за индивидуален спорт за посетители. При влизане във фитнеса посетителите трябва да почистват ръцете си с дезинфектант за ръце, гел или сапун, като същите да бъдат осигурени на входните врати. Те трябва да имат дистанция от останалите клиенти в тренировъчната зала от минимум 1,5 м. Ще се допуска по един човек на 4 квадрата площ. В съблекалните да създадат  организация да не се позволява използване на шкафчета, намиращи се непосредствено едно до друго, и да се ограничи броят на посетителите, които могат да се намират едновременно в съблекалнята и да не се допуска струпване на хора.

Груповите тренировъчни занимания не трябва да надвишават бройката от 10 души и се извършват само с предварително записване, така че да не се превиши капацитетът на залата, като в тренировъчната зала, отново при спазване на дистанцията.

Днес бе съобщено, че отново ще има градски транспорт до Витоша. От следващата седмица два автобуса ще пътуват до планината. 

"От 1 юни се възстановяват автобусните линии до Витоша № 63 и № 66 и предлагаме намаление на интервалите. Днес докладът ще бъде обсъден в комисията по транспорт и предложен за гласуване на Столичния общински съвет", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във