Банкеръ Daily

Управление и бизнес

НОИ въвежда строги мерки срещу коронавируса

Националният осигурителен институт (НОИ) въвежда строги мерки срещу коронавируса. В офисите на института няма да се допускат хора с прояви на остри заразни заболявания. Това ще се установява с термокамери за бърз скрининг на лица с повишена температура, съобщават от институцията.

В приемните на НОИ няма да се допускат и лица, завърнали се от държави, в които има установени случаи на COVID-19, както и ще се преустанови приемът на заявления, жалби и други документи от такива лица. Преустановяват се консултациите в приемните на НОИ, те ще се предоставят на единния телефонен номер 0 700 14 802. 

Заявления, жалби и други документи във връзка с парични обезщетения, помощи, пенсии, гарантирани вземания и издаване на документи от Осигурителния архив на НОИ ще се подават по електронен път, с електронен подпис, с персонален идентификационен код или чрез лицензиран пощенски оператор.

Лицата, които по уважителни причини не са могли да подадат съответните документи по този ред, ще могат да ги подадат в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение, като тези документи ще се считат за подадени в срок, тоест подадени в първия ден от срока на извънредното положение.

Междувременно от НОИ обявиха, че заради обявеното извънредно положение, всичките 17 хотела на дружеството "Профилактика, рехабилитация и отдих" няма да работят до 29 март 2020 г. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във