Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нинова: Кабинетът падна заради лоши икономически интереси

"За да продължи положителната тенденция, отчетена от Евростат, на рекорден ръст на индустриалното производство в България от 20,2 на сто през май, е необходима политическа стабилност и икономическа предвидимост, а това означава да бъдат положени усилия за съставяне на редовно правителство и работещ парламент." Това заяви на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова.

Анализ на Евростат от вчера показва, че първи път България се нарежда на първо място в Европейския съюз по ръст на индустриалното производство. Нинова определи тези данни като добра новина за България, каквато не сме имали през последните 15 години - от 2007 г., откогато сме член на ЕС. "Тези резултати показват, че правителството не падна от вот на недоверие за лоши икономически показатели, а заради лоши икономически интереси", подчерта вицепремиерът в оставка. 

Според Нинова отчетените резултати се дължат на спрения рекет върху бизнеса, ограничаването на кражбите и течовете, подкрепата на правителството за фирмите с компенсации за скъпия ток, както и на усилията на бизнеса за реорганизация и оптимизация на производството. Министърът изтъкна, че резултатите ще допринесат за създаването на повече работи места и за подкрепа за социални политики.

Нинова определи като исторически за последните 11 години отчетения през януари-май ръст в общия ни износ от 38,8 на сто спрямо същия период на миналата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във