Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Николова предлага Нова година да се посрещне в ресторантите на хотелите

Да се направи изключение и на 31 декември срещу 1 януари ресторантите в хотелите да работят до 00.30 ч. часа. Това ще предложи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на Националния оперативен щаб. Тя обяви, че е била таен клиент - дегизирана с маска и качулка, за да провери качеството на хотелските услуги и дали се спазват противоепидемичните мерки. 

"Като министър на туризма ще предложа все пак на Нова година да може да се остане в ресторанта на хотела до полунощ. Предложението на бранша е поне до 00.30 ч. да могат да работят ресторантите в хотелите, за да могат гостите да посрещнат Новата година, вместо да разнасят храни и напитки в стаите“, обясни Николова пред БиТиВи. По думите ѝ, няма да се допуска струпване на хора и провеждане на тържества. 

"Мисля, че така ще е и по-хигиенично, вместо туристите да се разхождат и да се събират по стаите. Това зависи от допълнителни обсъждания с премиера и щаба", добави министърът. 

"Направих няколко посещения като таен клиент - с едно спортно яке и качулка, в някои от хотелите. Бях таен клиент във Велинград, за да видя дали наистина се спазват часовете. Бизнесът не си позволява нарушения – един да допусне нарушение, това означава, че ще е петно за целия бранш", подчерта вицепремиерът.

Във връзка със зимния сезон, Николова заяви, че в момента резервациите са на 30%, като и в следващите месеци отново ще се разчита на български посетители. Очакват се записвания в последния момент, както и гости от съседните страни - Сърбия, Турция, Северна Македония, които могат да пристигнат с автомобили.

"Вчера направих инспекция. В Ястребец има туристи, в Пампорово и в Банско - също. При инспекциите на място на 24 декември в спа курортите видях хората спокойно да си вечерят и приемаха обстановката", отбеляза министърът на туризма.

В туристическия бранш практиката показвала, че антигенните тестове действат, констатира Николова.

На въпрос по повод започналата ваксинация срещу COVID-19, вицепремиерът отговори, че е готова да се ваксинира публично и очаква в най-скоро време да има тази възможност. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във