Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Николай Вълканов настоява фирмите на Божков да бъдат изключени от КРИБ

"Г-н Божков е постъпил много некоректно и неправилно. Както знаем, той има договор с Нова телевизия от 2012 г., дори и за по-големи суми. Аз, като зам.-председател на КРИБ, внесох предложение в Управителния съвет на конфедерацията фирмите на Божков да бъдат извадени като членове." Това заяви зам.-председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Николай Вълканов във връзка с публикуваната от обвиняемия бизнесмен Васил Божков паметна записка от среща между него и председателя на КРИБ и собственик на  "Адванс Медиа Груп" Кирил Домусчиев  от 10 юли миналата година. Тя съдържа три точки, а Божков твърди, че преди въпросната среща му е оказан натиск от премиера Бойко Борисов да подпише рекламен договор. 

В КРИБ не могат да членуват фирми, които имат задължения към бюджета и не плащат осигуровки на работниците си, подчерта Вълканов пред NOVA.

По думите му изваждането на фирмите на обвиняемия бизнесмен, така или иначе, е трябвало да се случи по устав, тъй като той има 700 млн. лева задължения.

"Подразни ме и фактът, че Божков пусна чатовете с министъра на финансите. Ние всички се срещаме с министри. Срещал съм се с министъра на финансите, на енергетиката, на туризма. По принцип това е правило – бизнесът да се среща с министрите. Тези срещи се правят винаги в кабинета на конкретния министър. Няма нищо тайно. По време на тези срещи винаги се спазва рамката на законността", категоричен бе зам.-председателят на КРИБ.

Той е на мнение, че икономиката у нас никога не е закъсвала и никога не е спирала. И даде пример с рудодобива, където не е бил освободен нито един служител.

"Там ние не се възползвахме от 60 на 40, защото работехме", изтъкна Вълканов.

Той все пак посочи, че мярката 60/40 е много добра за туризма. А тази година щяла да бъде" годината на българите в България". 

"Аз също имам хотели и съм се възползвал от мярката 60 на 40 и тя ми помогна", отбеляза зам.-шефът на конфедерацията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във