Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Няма завишени цени при санирането, твърди Нанков

Няма завишени цени в програмата за саниране. Програмата стартира на пазарен принцип. Това заяви регионалният министър Николай Нанков в сутрешния блок на Би Ти Ви.

„След една година изпълнение видяхме, че има разминавания, затова поставихме таван на цените, респективно този таван беше намаляван на два пъти. В министерството са получени 27 сигнала за нарушения при вече 400 санирани сгради и още 550, които са в процес на строителство", обясни Нанков.

Той подчерта, че в случаите с протеклите блокове в Мездра и Стара Загора става въпрос за грешка на строителя. Нанков уточни, че живущите в тези блокове ще бъдат обезщетени за сметка на строителя.

„В последните няколко месеца се забави подписването на споразумението между Българската банка за развитие и МРРБ като принципал на програмата, за да може да стартират плащанията от бюджета през МРРБ към ББР. Хубавото е, че за 20 дни успяхме да подпишем споразумението от началото на мандата, за да започнем още другата седмица разплащания  по вече завършените сгради”, заяви Николай Нанков.

Основен приоритет на министерството е форсирането на изграждането на тол системата за тежкотоварните автомобили и електронни винетки за леките коли. Очакванията са като резултат още в първата година приходите да се увеличат до около 800 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във