Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Няма запорирани сметки на руското посолство, увери Василев

Няма запорирани сметки на руското посолство. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев. "Има превод към руското посолство, който попада директно под санкциите на Европейската комисия. Руското посолство е поискало дерогация, тоест България да отмени санкциите за този превод. Дерогацията в момента се консултира с Европейската комисия. Когато получим становище от комисията, ще предприемем съответните действия", обясни той. 

Думите на вицепремиера в оставка бяха в отговор на твърдения на председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който днес в Народното събрание посочи, че Министерството на финансите в "блокирало" средства на руското посолство. Финансовият министър в оставка определи твърдението като лъжа.

По думите на Василев под европейските санкции е попаднал превод в размер на 890 хил. долара, за които от посолството на Руската федерация са посочили, че са предназначени за заплати на служители. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във