Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Няма опасност София да остане без парно

Няма опасност да бъде провален отоплителният сезон в София, заяви председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков след среща с ръководството на „Булгаргаз“. По думите му "Топлофикация - София" е най-коректният платец към „Булгаргаз“ и ако има увеличение на приходите ще увеличат и плащанията към дружеството.

"Проблемът идва преди всичко от неразплащането на произведената електрическа енергия от страна на НЕК към "Топлофикация" и от там към „Булгаргаз“. В "Топлофикация" правят всичко възможно приходите от дейността, от клиентите да бъдат пренасочени максимално бързо към „Булгаргаз“", посочи Герджиков.

"Това не означава обаче, че сме решили проблема, защото „Булгаргаз“ наистина се намира в много трудно финансово състояние – не изпълнява към този момент ангажиментите си към „Газпром“ и няма гарантирани доставки за следващите месеци. Въпреки тежката ситуация смятам, че отоплителният сезон не е застрашен", каза още той.

"От „Булгаргаз“ казаха, че продължават преговорите с „Газпром“ и с останалите си длъжници и правят всичко възможно, ако не цялата дължима сума към „“Газпром“, да изплащат всеки лев, който съберат", обясни Герджиков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във