Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Няма напрежение в кабинета заради самолетите Су-25, твърди Каракачанов

Няма да има политическо напрежение заради разногласията в кабинета за ремонта на самолетите Су-25. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод информацията за сваляне на оръжейното ембарго към Беларус. 

Първият превод по договора за ремонта на самолетите Су-25 към Беларус вече е направен, съобщи министърът на отбраната. Той заяви, че поема политическата отговорност за изпълнение на договора и подчерта, че няма опасност страната ни да понесе санкции заради наложеното оръжейно ембарго срещу Беларус, заради което министърът на икономиката Емил Караниколов е поискал договорът да бъде разтрогнат.

По думите му в края на миналата година страната ни е подписала договор с Беларус за ремонт на Су-25, но не му ясно защо тогава председателят на парламента Цвета Караянчева е разговаряла с Русия да изпратят техни техници за обучения на българските. Според Каракачанов, някой грешно е съветвал министъра на икономиката Емил Караниколов, който от своя страна изрази несъгласие с изпращането на СУ-25 за ремонт в Беларус заради съществуващо ембарго.

"Самолетите Су-25 са изключително необходими за способностите на българската армия. От 14 самолета обаче летят 5, но днес един от тях ще бъде приземен", каза Каракачанов. 


 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във