Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Няма да закриват малките пощенски станции

Няма опасност от закриване на малките пощенски станции. Това стана ясно след като БСП, ДПС и ОП гласуваха против предложението на ГЕРБ пощенските клонове в населени места с по-малко от 800 жители да бъдат закрити. 

Първоначалното предложение бе пощенските оператори да поддържат най-малко една стационарна пощенска станция в населените места с население от 800 до 15 хиляди жители. Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов поясни пред БНР: "След 2026-а година на конкурентен принцип ще се определи новият оператор, може отново да е "Български пощи", но към момента "Български пощи" са задължени да извършват универсалната пощенска услуга и към момента имат право да закриват пощенски станции, но те не са го направили. Предполагам, че няма да го направят и за в бъдеще".

Опасенията, че малките населени места ще останат без пощенска услуга, дойдоха и от коалиционните партньори и от опозицията. Емил Димитров от "Обединени патриоти": "На практика с тази промяна в текста ние окончателно ще ликвидираме пощите, само че във времето, не днес и не сега".

Facebook logo
Бъдете с нас и във