Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Няма да търпим корупция в НАП, заяви Румен Спецов

Националната агенция за приходите разпространи позиция на председателя Румен Спецов след случая  със задържания служител на „Фискален контрол“ заради поискан подкуп.

"Случаят със задържания при съвместна операция на ГДБОП, МВР и НАП служител на „Фискален контрол“ е тежък удар върху авторитета на НАП, който градим със съвместните усилия на близо осем хиляди добросъвестни професионалисти. Ще окажем пълно съдействие на правоохранителните органи за изясняване на случая и справедливо наказание на виновните", заявява Спецов, цитиран от пресцентъра на приходната агенция. 

Спецов казва също, че той и ръководният екип ще са безкомпромисни спрямо всеки случай на корупция и опит да се руши общественото доверие в Агенцията. 

"Недопустимо е служители на Агенцията да петнят труда на всички нас, които всеки ден доказваме лоялността и ангажираността си към организацията. Очаквам от всеки ръководител в агенцията да организира незабавно лична среща с екипа си, на която да бъдат обсъдени корупционните рискове и етичните стандарти, които очаквам занапред да се спазват безкомпромисно“, каза още Спецов. 

По-рано бе съобщено, че ГДБОП задържала служител на НАП с подкуп от 600 лв. в столичен магазин. Малко преди 14.30 часа на 21 септември служителят на приходната агенция влязъл в магазин на столичния бул. „Христо Ботев“ и закупил определен продукт. След като не му издали касова бележка, той се представил със служебна карта и обяснил, че за да не налага глоба за неиздаване на касовия бон, трябва да му бъде дадена определена сума пари - 600 лева. От магазина подали сигнал в полицията, а пристигналите на място служители на ГДБОП задържали служителя на НАП. Започнали са разпити на свидетели, по случая тече разследване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във