Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Няма да има водна криза по Черноморието, увери екоминистърът

Екоминистърът Емил Димитров

Язовир "Камчия" е пълен и в следващата година водна криза по Черноморието няма да има. В момента язовирът е с обем от 174 млн. кубични метра - достатъчни да осигурят водоснабдяването в цялата област. Това обяви в Бургас екоминистърът Емил Димитров.

Димитров и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков инспектираха състоянието на язовирите в регионите на Варна и Бургас.

Изграждат се пречиствателни станции и нов тръбопровод на другите два язовира в областта - "Ахелой" и "Порой". Те ще се използват като алтернативни водоизточници при недостиг на вода.

"Няма да има криза по Черноморието, защото язовирът е пълен. Не само тук, но и в Северното Черноморие. Ще имаме вода и за промишлеността през язовир "Георги Трайков". Тези два язовира, които в момента закачаме, са една огромна придобивка за Бургас, да може една година да изкара дори и "Камчия" да не подаде вода към вас", каза Димитров.

Всички пътни отсечки, по които има опасност от срутища, ще бъдат затваряни до пълното им обезопасяване, съобщи Нанков. До края на деня автомагистрала "Люлин" ще бъде отворена за движение в посока Перник. "За съжаление, в този период други дейности, освен аварийно обрушване на скатове, не могат да бъдат извършвани. Има заделен бюджет от Агенция "Пътна инфраструктура" и през пролетта и лятото опасните участъци ще бъдат обследвани", добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във