Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Няма да има съкращения в "Български пощи"

Въпреки очакванията, съкращения в закъсалите финансово "Български пощи" няма да има. Това стана ясно от думите на заместник-министърът на информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров при откриването на обновената пощенска станция на Лъвов мост. За да заработи ефективно и да подобри позициите си на пазара, дружеството ще се освобождава от дублиране на дейности.

Синдикатите преговарят с мениджмънта на компанията за нов колективен трудов договор и по думите на Тодоров между страните няма противоречия. Основните синдикални искания са съсредоточени към подобряване на условията на труд, подобряване на размера на възнагражденията и различни социални придобивки.

"Български пощи" поддържат мрежа в над 5 хил. населени места в България, някои от които са нерентабилни и не се обслужват от частните фирми. По тази причина държавното дружество инвестира в дейност, която е губеща, но има социална роля.

През миналата година дружеството получи 6.5 млн. лв. като компенсация на универсалната пощенска услуга (доставка на писма) за 2011-а. Осигуреното финансиране дойде на фона на масов протест на пощенските служители пред Министерския съвет. От тяхно име заедно с транспортното министерство ръководството на КНСБ трябва да подготви план за оздравяването й, който включва повишаване на приходите и оптимизиране на разходите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във