Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Няма да има съкращение на служители в "Пристанище Варна"

Няма да има съкращение на служители в "Пристанище Варна" ЕАД. Така отговор и на въпрос за напрежение сред работниците на порта в морската ни столица министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

"Това мое решение беше съобщено по време на среща с КНСБ. Същото обявих и пред борда на директорите при посещението ми в пристанището. Те трябва да търсят други резерви и възможности за развитие на порта“, подчертава министър Георги Тодоров.

Според финансовия отчета на дружеството към септември миналата година то има 1346 работници при 1427 човека в края на 2019 година.

"Пристанище Варна" обслужва паневропейските транспортни коридори № 8, опция № 7 (Рейн, Майн, Дунав) и международен транспортен коридор Трасека (Европа - Кавказ - Азия). Дружеството е специализирано в извършване на пристанищна дейност и свързаните с нея агентийско, търговско и техническо обслужване; спедиция, инвестиционна и инженерингова дейност; научно-изследователска и развойна дейност; подготовка и квалификация на кадри; вътрешна и външна търговия.  
Портът разполага с два пристанищни терминала: Варна-Изток - разположен навътре във Варненския залив, само на 1 км от идеалния център на град Варна, и Варна-Запад - най-модерното и перспективно пристанище на северния български черноморски бряг, разположено на около 30 км западно от град Варна, на западния бряг на Белославското езеро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във