Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Някои машиностроителни фирми дават знаци за възстановяване

Две от големите български фирми в сектора на хидравличните продукти – „Хидравлични елементи и системи“ АД и „М+С Хидравлик“ АД, съобщават за по-високи продажби през ноември. А заедно с това те изпълниха и прогнозите на мениджърите си за финансовите резултати.

Ямболската фирма

"Хидравлични елементи и системи",

която е водещ производител на бутални, телескопични и плунжерни хидравлични цилиндри в Източна Европа,  отчете приходи за единадесетия месец на тази година в размер на 7.64 млн. лева и с натрупване от началото на годината – 65.24 млн. лева. Това представлява ръст от 37.92% в сравнение със същия период на миналата година, отбелязват от компанията.
Припомняме, че прогнози на мениджърите й бяха за продажбите през ноември за 7.60 млн. лева, като очакванията за общият ръст на продажбите между януари и ноември бяха за 37.84 процента.

„Хидравлични елементи и системи“ обявява неокончателен финансов резултат за ноември - брутна печалба от 927 хил. лева. Положителният финансов резултат от началото на годината е 8.70 млн. лева. Печалбата за ноември е с 47.36% по-висока в сравнение с единадесетте месеца на 2020 година.
Мениджърите на „Хидравлични елементи и системи“ направиха и прогнози за продажбите през декември тази година за 6.10 млн. лева, с което се очаква общият годишен ръст на продажбите да достигне 40.18 процента.

"Хидравлични елементи и системи" проектира, произвежда и обслужва хидравлични цилиндри. Компанията работи главно по поръчки на клиенти със специфицирани параметри на цилиндрите, количество и срокове на доставка.

Производителят на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични двигатели

„М+С Хидравлик“

преизпълни прогнозата на мениджърите си за обема на продажбите за ноември тази година.

Фирмата от Казанлък  обяви парични приходи за единадесетия месец за 14.65 млн. лева и с натрупване от началото на годината в размер на 138.76 млн. лева.

За ноември от „М+С Хидравлик“ прогнозираха продажби на стойност 14.33 млн. лева. А за периода януари-ноември се очакваха приходи за 138.44 млн. лева.

Междинната неокончателна брутна печалба за единадесетия месец е в размер на 1.79 млн. лева и общо 20.65 млн. лева с натрупване от началото на годината.
Както обикновено от „М+С Хидравлик“ обявиха и своята прогноза за очакваните приходи от продажби през декември тази година. Според анализите те ще са в размер на 10.11 млн. лева за последния месец на годината и общо 148.88 млн. лева с натрупване от началото на годината.

„Хидравлични елементи и системи“  и „М+С Хидравлик“ са част от групата около „Стара планина холд“.

Продуктите на двете фирми намират приложение в производството на: селскостопански машини (комбайни трактори); машини за горската промишленост (дърводобивни); строителни машини, товаро-разтоварни машини (кранове, мото и електрокари, самосвали); комунални транспортни машини и други.

Някои от тези сектори пострадаха от ограничителните мерки срещу пандемията от коронавирус. Това пък направи трудни за прогнозиране продажбите и приходите, които са неравномерни през различните месеци тази година.                                      ..

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във