Банкеръ Daily

Управление и бизнес

НФСБ: Ваучерите за почивка трябва да подпомогнат туризма, а не държавните бази

От НФСБ са внесли отделен законопроект за ваучерите за почивка. В него се предлага да се разшири кръгът на лицата, имащи право на туристически талони (ваучери). Освен медицинските специалисти и полицейските служители на първа линия, право да се възползват да имат и служителите на кръвните центрове, на регионалните здравно-осигурителни каси, командированите в РЗИ по места и здравните медиатори.

Предвижда се и възможността ваучерите да могат да се използват не само в държавните туристически бази, но и във всички хотели. Също така се предлага да се намали ставката на ДДС и за туроператорските услуги от 20 на 9 процента.

Народните представители от НФСБ са подписали и законопроекта, с който се предлага 9 процента ДДС за ресторанти и книги от 1 юли и който вече беше внесен в деловодството на Народното събрание от ГЕРБ и "Обединени патриоти".

От партията на Валери Симеонов обаче имат "особено мнение" за частта му с ваучерите: "Считаме, че предложението е изцяло изопачено, защото идеята за въвеждането на ваучерите е да се подпомогне туризмът, а не държавните бази. Затова внесохме днес отделен законопроект."

Facebook logo
Бъдете с нас и във