Банкеръ Daily

Управление и бизнес

НФСБ сезира главния прокурор за имуществото на Ангелкова

Депутати от Националния фронт за спасение на България са сезирали прокуратурата заради имотите на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това съобщи председателят на антикорупционната комисия към парламента Борис Ячев.

"Прокуратурата трябва да провери дали всички данни в декларацията на Ангелкова са верни и дали има разминаване между обявеното пред данъчните и действителните имоти на министъра", уточни Ячев.

Лидерът на партията Валери Симеонов обяви, че изнесената от него информация за апартамента на министъра на туризма Николина Ангелкова в „Овча купел” не е плод на лична атака. А на журналистически въпрос отговори: "Няма ли да ме питате за „Драгалевци”?”.

„Казах на медиите за едни факти, те си направиха разследване и стигнаха до други факти, които според мен са доста обезпокояващи. Заминаха си хора, които бяха купили на груб строеж за по 800 евро на кв. м., а в случая става дума за покупка на 220 евро на кв. м. в годината на най-високи цени на недвижимите имоти – 2008 г. Така че министър-председателят да вземе своето решение дали да поиска оставка или да я причисли към групата на любимките си“, коментира Симеонов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във