Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Нестле България" модернизира завода си с инвестиция от 23 млн. лв.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов обяви, че кризата не пречи на инвестициите в страната. Той посочи, че България има 4,3% растеж на брутния вътрешен продукт през третото спрямо второто тримесечие на тази година.

"Достигаме близо 750 милиона лева сертифицирани проекти през тази година и то по време на криза, така че българската икономика, нашето министерство, правителството е изцяло на ваше разположение", заяви министърът на икономиката по повод поредната инвестиция в производствени мощности в София.

Министерството на икономиката връчи сертификат А на „Нестле България“ за вложените 23 млн. лв. във фабриката за КитКат у нас.

„Извинявам се, че не мога да ви връча сертификата онлайн“, изтъкна министър Лъчезар Борисов. Инвестицията на компанията беше представена онлайн, като на виртуална обиколка на фабриката бе показана новата опаковъчна линия за 2,5 млн. парчета на ден. На тази линия ще се произвежда 95% от продукцията за износ на компанията, който вече се осъществява в Южна Америка, Сингапур и Южна Корея.

Инвестирахме в новата производствена линия за KitKat с цел модернизиране на технологиите, така че да произвеждаме още по-иновативни шоколадови барчета,  заяви директорът на фабриката Сара Вуйтене.

B завода нa „Hecтлe“ в София работят 571 cлyжитeли cъc cpeдeн пpoфecиoнaлeн cтaж oт 14 гoдини. Bъв фaбpиĸaтa ce пpoизвeждaт 16 000 тoнa, или 470 милиoнa ĸoнcyмaтopcĸи eдиници пpoдyĸтa гoдишнo. Bcичĸи тe ca пpoизвeдeни cъc 100% бългapcĸo бpaшнo, а пpoдyĸтитe ce изнacят зa дpyги 35 пaзapa в cвeтa. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във