Банкеръ Daily

Столичната община за инцидента с убитото от токов удар момче:

Нередности при електрозахранването и незаконни павилиони

Пет преместваеми обекта на бул. "Академик Иван Гешов" в района на болница "Свети Иван Рилски" са проверени от екип на Столичната община. До проверката се стигна след инцидент в неделя, когато оголен кабел уби 16-годишно момче на тротоара.

Два от обектите са на терена на болница "Св. Иван Рилски" и три - на тротоара пред болницата. За павилионите в двора на "Св. Иван Рилски" са сключени договори от ръководството на лечебното заведение през 2016 г. Документи за поставянето и въвеждането им в експлоатация не са установени, съобщиха от Столичната община.

През 2018 г. това е констатирано от тогавашния кмет на район "Триадица" и Столичната община чрез "Общински строителен контрол" започва процедура по премахването им като незаконни. Процедурата е върната в районната администрация за отстраняване на пропуски, където не е завършена. За начина на захранване на двата обекта с електричество липсват проекти и разрешения, като те са изцяло незаконни.

Трите обекта на тротоара са поставени след процедури, проведени от район "Триадица". И при трите са открити нарушения  в разрешенията за поставяне, издадени от района в несъответствие с одобрените схеми. Към разрешенията за поставяне от районната администрация не са одобрени проекти за  електрозахранване на обектите.

Проверката продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във