Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нено Димов: Протестите са нормална част от демокрацията

Протестът е нормална форма и е част от демокрацията, каза министър Нено Димов, който присъства на представянето на газ анализатори за проверка на автомобили в Столичния КАТ. Коментарът бе във връзкас протестите заради решението на правителството за промяна на Плана за управление на Национален парк "Пирин", което дава възможност за изграждане на втори кабинков лифт за скизоната на Банско и друга спортна инфраструктура. 

По повод провелия се референдум за добив на природен газ, министърът отбеляза, че експертният съвет за Генерал Тошево може да излезе с четири варианта - да не одобри инвестиционното намерение, да го върне за преработване, за доработване и да го одобри. Димов допълни, че се очакват становища от осем институции, които ще бъдат взети предвид в доклада по Оценка за въздействие на околната среда, както и получените сигнали, съобщи БТА.

По повод газ анализаторите министър Димов заяви, че ще се опита да намери финансиране от ЕК МВР да може да бъде бенефициент по ОП "Околна среда" и да се отпуснат средства за всички останали 27 пункта. Според него газ анализатори трябва да има в цялата страна, за да има ефект от тях.
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова коментира, че на Пътна полиция са предоставени седем газ анализатори, закупени от общината на стойност 70 хил. лв. Тя допълни, че в рамките на един месец КАТ ще дадат възможност на шофьорите да проверят нивата на замърсяване от автомобилите им, без да бъдат санкционирани.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във