Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нено Димов: Не е моя работа да знам кой е собственик на "Юлен"

Министърът на околната среда и водите Нено Димов смята, че протестите в защита на Пирин са политически, а лидерите на шествията са хора от партии, които през миналия март не успяха да влязат в парламента и получиха по 20-30 гласа.

В четвъртък (24 януари) протести против застояването на природен парк "Пирин" имаше в 11 държави.

"Политически протести е имало и е нормално да има такива. Има начин да се решат обаче нещата – с избори. Печелят се изборите и се променят законите", каза по този Димов, според когото по тази причина зимният туризъм в България е блокиран от години. 

"Ние много добре си гледаме околната среда и Международният индекс го показва това“, категоричен бе екоминистър.

По думите му не била негова работа да знае кой е собственикът на "Юлен" - фирмата концесионер на ски зоната в Банско, която на хартия се притежава от кипърска офшорка. 

"Ако има проблем, той не е свързан с околната среда. Не знам кой е реалният собственик и това не е моя работа, пак казвам. Със сигурност властите в България знаят, но моята работа е да съблюдавам екологичното законодателство", почерта Димов.

Той упрекна лидерите на протестите, че си служат с манипулации, с неистини и с откровени лъжи. "Целите на протестите нямат нищо общо с опазване на околната среда“, допълни Нено Димов..

Според него е редно да се говори за реалните проблеми, а такъв по думите му е мръсният въздух, който влияе пряко на здравето на всички ни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във