Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нено Димов: Дюните на "Корал" не са под моя юрисдикция

В района на плаж Корал няма дюни, които да са от юрисдикцията на Министерството на околната среда и водите. Това обяви ресорният министър Нено Димов късно в понеделник по повод протести на природозащитниците заради заграждане на частен терен, в рамките на който попадат сиви дюни.

"В района на Корал има сиви дюни, които са част от обекти, които не са под пряката юрисдикция на министерството. Кметът трябва да провери дали има заградени неправомерно територии, от там нататък един частен терен е нормално да бъде охраняван и заграден. Кметът е този, който трябва да провери", обясни Димов.

Темата отново стана актуална след като природозащитници алармираха, че на пътя до Корал има ограда, а по-късно направиха и жива верига срещу нея.  На 22 април природозащитници се събраха в района на къмпинга и се противопоставиха на заграждането на входа до плажа.

От фирмата "Ибердрола Инмобилиария", която е собственик на определени парцели земя в местността на плаж "Корал", обясниха, че поставят заграждения, за да запазят природата. Нейни представители обясниха, че поради неконтролируемия достъп до плажа фирмата е трябвало да чисти тонове боклуци от плажа, които са били оставяни от къмпингуващите. Според тях част от природата в района също била унищожена поради неконтролируемия вход на всички видове превозни средства, незаконен къмпинг и палене на огньове. 

СНИМКА: Фейсбук страница на Atanas Rusev

Facebook logo
Бъдете с нас и във