Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Немската индустрия ще инвестира 40 млрд. евро в електромобили

Автомобилната индустрия на Германия ще инвестира над 40 милиарда евро (45 милиарда долара) в електрически автомобили през следващите три години. 

Планът е от основно значение за постигане на амбициозни цели в Европейския съюз за намаляване на емисиите на въглероден диоксид и изисква разширяване на инфраструктурата, съобщава Bloomberg. 

"Появата на електрическа мобилност идва в Европа. Това също изисква подходящи регулаторни условия - в цяла Европа", заяви президентът на германската автомобилна организация Бернхард Матес седмица преди автоизложението в Женева. 

Автопроизводителите са подложени на натиск заради рекордните разходи за производство на електрически автомобили. Потребителите пък продължават да залагат на традиционните возила заради ограничените възможности при движението и слабата инфраструктура за зареждане на автомобилите. 

Според Бернхард Матес това може да се промени, ако цяла Европа въведе допълнителни стимули за водачите, ползващи електромобили. 

Очакванията са броят на електрическите модели на Volkswagen, Daimler и BMW да достигне около 100 през следващите три години

Facebook logo
Бъдете с нас и във