Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Немечек България“ с 20% ръст на приходите и разрастване на екипа

Според Георги Брашнаров, основател и изпълнителен директор на "Немечек Българи", именно служителите са помогнали да е стабилна дори в турбулентните времена и да успее не само да запази екипа си, но и да го разширява през последните години.

Над 20% ръст на приходите и близо 17% увеличение на екипа си отчита една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас - "Немечек България“, за 2021 година. Това е резултат от разширяването на дейността и стартирането на нови проекти за дългогодишни бизнес партньори, сред които DocuWare, Bluеbeam, Vectorworks и WorkForce Software.

Най-сериозно е разрастването на екипа, разработващ едно от най-популярните софтуерни решения в строителната индустрия, с над 1.9 млн. ползватели в 130 държави по света - Bluebeam. Още софтуерни инженери се присъединяват и към звеното, което от над 20 години работи върху софтуерните решения за управление на бизнес информация и процеси на световния лидер DocuWare. През миналата година "Немечек България" спечели и проект за изграждане и менажиране на съпорт центъра на DocuWare, който вече обслужва клиентите от региона на Европа, Близкия Изток и Африка. След серия от успешни съвместни проекти, миналата година компанията разшири и дейността си за WorkForce Software - една от най-успешните Cloud базирани системи за управление на персонал в света с над 4.2 млн. потребители във водещи компании в над 80 държави.

“Това безспорно са добри резултати за нас и се гордея с екипа, който направи всичко това възможно.

За нас обаче разрастването никога не е било на всяка цена.

Винаги сме търсили устойчивост, здравословен ръст и дългосрочност в отношенията, както с бизнес партньорите ни, така и с хората в компанията. Все пак над половината от служителите ни са с нас вече над 5 години”, категоричен е Георги Брашнаров, основател и изпълнителен директор на "Немечек България". “Именно това ни помогна да сме стабилни дори в турбулентните времена и да успеем не само да запазим екипа си, но и да го разширяваме през последните години.”

Плановете на компанията за 2022 година са за запазване на темповете на разрастване

с поне 15% увеличение на служителите в София, Варна и Пловдив. Така в края на годината се очаква екипът вече да е между 450 и 500 професионалисти, като ще се търсят специалисти с опит в микросървисна архитектура, както и Cloud технологии като Azure или AWS, DevOps и Full Stack експерти в различни комбинации - ReactJS и C#, както и ReactJS и Java.

“Както винаги за проектите на бизнес партньорите ни ще търсим оптималния баланс в привличането както на опитни професионалисти, така и на нови таланти. През 2021 година съотношението между двете групи е приблизително 50:50. Но ние не действаме като класическите аутсорсинг компании, които търсят силно фокусирано хора само за конкретни отворени позиции, а винаги сме готови да влезем в контакт с потенциално добри експерти и да ги включим в отбора си”, обяснява Теодора Борисова, Наемане и задържане на таланти в "Немечек България". “Ще продължим да инвестираме в обучението на всичките ни служители, с което сме се доказали като работодател през тези 20 години. Разбира се, ще развиваме активно и стажантската ни програма”, отбелязва тя.

В "Немечек България"

се организират около 50 специализирани обучения годишно,

съобразени с конкретните нужди на екипите и необходимата експертиза за проектите, по които работят. Чрез свободен достъп до едни от най-популярните обучителни платформи на глобално ниво служителите са преминали вече и през над 800 курса с различна насоченост и продължителност.

Стажантските програми на компанията също са нейна “запазена марка”, като участниците се интегрират пълноценно в екипите и работят по реални проекти. Над 90% от тях впоследствие продължават развитието си в "Немечек България", като през миналата година към екипа са се присъединили над 40 млади таланти.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във