Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Некачествен ремонт на градинката до парламента

Снимка: БНТ

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката "Свети Климент Охридски". Изпълнителите не са отстранили констатираните дефекти. В случая става дума за криви плочки и фуги, счупени плочки и лошо изпълнение на детайлите.

"Не съм доволна от заключителния етап на ремонта", заяви кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на инспекция на дейностите. От думите ѝ стана ясно, че общината ще пристъпи към преустановяване на договора за ремонта до отстраняване на забележките. Това е предпоследната мярка преди прекратяването на проекта. 

Кметът може да санкционира изпълнителите, тъй като дните, необходими за отстраняване на дефектите, няма да се приспаднат от срока за изпълнение по договор. "Да направят всичко възможно, да се мобилизират и в рамките на колкото дни те преценят да отстранят всички бележки, които са има направени", добави Фандъкова.

Ремонтът на градинката до парламента и на тази пред бившия ресторант "Кристал", както и на улица "Московска" се изпълнява от "ПСТ груп". Стойността на контракта е над 17 млн. лева.

Срокът за завършване на ремонта е 9 юли, глобата след това е 178 000 лв. на ден.

"Абсолютно недопустимо е изпълнителят да твърди, че обектът е готов, след като всеки може да види, че това не е така. Още в края на февруари надзорната фирма е описала забележките, които трябва да бъдат отстранени, но те не са го изпълнили и искат обектът да бъде приет. Това означава само едно - че се търси начин да се оправдаят за санкциите, които предстоят. Нито общината, нито кметът реди павета, но по всякакъв начин ще защитя европейските средства, които осигурихме за центъра и успяхме да защитим с толкова усилия", заяви още Йорданка Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във