Банкеръ Daily

Министерството на туризма за стикерите "100% ваксинирани":

Не сме задължавали работодателите да ваксинират персонала си

Никога пред работодателите в бизнеса не е било поставяно изискването или условието задължително да ваксинират своя персонал. Това се посочва в позиция на Министерството на туризма във връзка със стикерите "100% ваксинирани".

По повод появили се тълкувания за инициативата да се поставят издаваните от здравното министерство стикери "100% ваксинирани" върху туристически обекти, като хотели и ресторанти, Министерството на туризма прави следните уточнения:

Ваксинирането е напълно доброволен процес и никога пред работодателите в бизнеса не е било поставяно изискване или условието задължително да ваксинират своя персонал, както и да оказват натиск от всякакъв характер в тази посока. В същото време се насърчават усилията на всички представители на туристическия бизнес, които подхождат с грижа за здравето на своя персонал и на своите клиенти, които ползват туристическа услуга, за да подсигурят безопасна ваканция и да утвърдят името на България като сигурна дестинация.

От ведомството припомнят, че при избора си на дестинация туристите вземат под внимание два показателя – ниво на заболеваемостта и ниво на ваксинирани в страната.

"Министерството на туризма продължава солидарно да подкрепя усилията на Министерството на здравеопазването, ясно и последователно, следвайки политиката на България и кабинета, както и утвърждавайки световните практики в стремежа да бъде сложен край на пандемията с COVID-19", се казва още в позицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във