Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Не можем да развиваме икономика, базирана на ниска цена на труда, смята Дончев

Държавата и бизнесът трябва да инвестират във високи технологии и роботизация, за да се повиши добавената стойност на продукцията и икономиката ни да не бъде базирана на ниска цена на труда. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на откриването на 74-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив в неделя.

Дончев подчерта, че за последните десет години бизнесът е успял да извърви дълъг път и да се ориентира към повече производство и повече износ, с което да се конкурира успешно на европейския пазар. По думите му държавата трябва да насочи усилията си в облекчаване на условията и  процедурите за предприемачите и да инвестира в добра администрация и качествено образование.

Тази година в Международния технически панаир участват над 550 компании от 35 държави от Европа, Азия и Северна Америка. Най-силно представени са Германия, Италия, Индия, Румъния и Турция. Специален акцент е поставен с мащабна експозиция на Индия. В рамките на изложението ще бъдат представени над 40 компании от държавата с една от най-бързо развиващите се икономики в света и ще се проведе форум за активизиране на деловите контакти между Индия и България.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във