Банкеръ Daily

Бойко Борисов

Не изнасяме деца, а българи се връщат заради платените работни места

Много хора се връщат от чужбина, за да работят на висококвалифицирани и платени работни места в България. Моля медиите да спрат да тиражират новини как ще взимаме децата на хората.  Не бива да се протестира срещу несъществуваща стратегия. Как може да се тиражира, че норвежците са дали пари, за да им изнасяме деца? Това нормално човешко съзнание не може да го измисли, не мога да допусна, че човек може да се върже на подобна лъжа”. Това бе коментарът на премиера Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание по повод истерията в някои градове, че изнасяме деца за Норвегия. 

„Деца, които се разхождат голи и боси на бунището зимата и вие сте ги снимали. Такова дете трябва ли да се остави там да израсне като инвалид, то ще придобие болести. Кое е лошото на всичко това? Кой нормален човек е против това? Държавата щяла да натовари на влак децата и да ги изнася. Това как може да ви мине дори през акъла? Моля ви да помогнете в разясняването на тази чудовищна лъжа”, обърна се Борисов към медиите.

Премиерът обаче е категоричен, че единственото, от което правителството няма да се откаже, е борбата срещу насилието над деца и сексуалното посегателство върху тях.

Той уточни, че парите по така наречената "норвежка програма" се използват за най-различни цели, включително за "чистотата на въздуха и за екоавтомобили". Борисов коментира и темата с образованието.Наскоро правителството е отпуснало допълнително 5 милиона за 150-годишнината на БАН. Напредък е новият ресор, който има България в Европейската комисия и новите приоритети на ЕС за иновации, обучение, „Еразъм“, университети, академии и развойният център на една от най-големите компании – „Бош“, където се пише софтуер за новите автомобили. 

„Суперкомпютърът, на който сега започваме да му изграждаме къщичката в Технопарка, също отсега трябва да го мислите къде, какво и как може да бъде използван на най-високо ниво“, допълни още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във