Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Назначен е нов зам.-областен управител на София

Със заповед на премиера Стефан Янев за заместник-областен управител на област София е назначена Вяра Тодева, съобщава пресслужбата на кабинета.

Тодева притежава богат опит, натрупан в държавната администрация. В периода септември 2006 г. - ноември 2009 г. е директор на дирекция в Държавната агенция по туризъм, след което е директор на дирекция в Агенцията по вписванията, изпълнява и длъжността директор на дирекция "Административно и информационно обслужване" в Министерството на здравеопазването. От юни 2011 г. до юни 2012 г. е председател на Съвета на директорите на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", гр.Велико Търново, след което близо 6 години е началник на отдел "Обществени поръчки" в ИА "Военни клубове и военно-почивно дело" към Министерството на отбраната. От януари 2018 г. до 12 юли 2021 г. е директор на дирекция "Обществени поръчки" в Държавната агенция "Електронно управление", уточняват от МС.

От 13 юли т.г. до назначаването си за заместник-областен управител на област София Тодева е заместник изпълнителен директор на Агенцията по вписванията. По образование е магистър по маркетинг и мениджмънт и магистър по право.

Със заповед на премиера от длъжността зам.-областен управител на област София е освободен Цветелин Софрониев, се посочва в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във