Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Назначен е нов директор на Инспекцията по труда

Служебният социален министър Лазар Лазаров и новият шеф на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ Екатерина Асенова

Екатерина Асенова е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". Тя има 23 години стаж в Агенцията и до момента е била директор на дирекция "Инспекция по труда" София Област. Асенова беше представена пред екипа от вицепремиера по социалните политики и социален министър Лазар Лазаров и ресорния заместник-министър Емил Мингов.

"Изборът на Екатерина Асенова показва, че залагаме на приемствеността, професионализма и опитa", каза Лазаров. Като първостепенна задача пред новото ръководство той постави въвеждането на административна реформа, която да улесни работниците и служителите, и бизнеса в комуникацията с Агенцията. Зам.-министър Мингов сподели, че разчита на по-голяма ефективност при контрола по отношение на превенцията на недекларирания труд.

Асенова благодари за оказаното доверие. "Разчитам на Вашата подкрепа и подкрепата на екипа на Агенцията, защото добри резултати могат да бъдат постигнати само когато работим заедно", отбеляза тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във