Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Назначен е нов член на Надзорния съвет на НОИ

Правителството определи нов член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Промяната е продиктувана от обстоятелството, че досегашният представител на Националната агенция за приходите Пламен Димитров се освобождава от длъжността заместник изпълнителен директор. За нов представител на Националната агенция за приходите в Надзорния съвет на НОИ е определен заместник изпълнителният директор Милена Красимирова Кръстанова.

По закон надзорът се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и равен на тях брой членове, определени от правителството, един от които задължително е заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

Преди седмица кабинетът освободи от Надзорния съвет на институцията Деница Сачева, Стамен Янев и Мария Беломорова. И за нови членове назначи: Гълъб Донев - заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика; Ирена Младенова - заместник-министър на икономиката и Димитър Петров - заместник-министър на здравеопазването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във