Банкеръ Daily

Управление и бизнес

„Наука за бизнес“ - разработки на БАН, готови да се превърнат в успешен бизнес

Пандемията не успя да спре устрема и мечтите на много иноватори, предприемачи и учени, които заедно или поотделно се опитват да предвидят бъдещето на техниката, науката и технологиите и да решат днешни и бъдещи проблеми. 

Едно от очакваните бизнес събития – „Наука за бизнес“, организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската академия на науките (БАН), се завръща изцяло онлайн след отлагането му през 2020 г. поради пандемията COVID-19, съобщиха от БАН.

Събитието ще се проведе на 18 март и ще покаже най-интересните разработки на Академията, готови да се превърнат в успешен бизнес. Форумът ще запознае българските бизнес среди с множество продукти и технологии, готови да излязат на пазара или да бъдат внедрени в производството за оптимизация на процесите в предприятията.

С „Наука за бизнес“ може да се подпомогне изграждането на устойчива институционална среда за сътрудничество и взаимодействие между българската наука и бизнеса. Форъмът ще събере на едно място във виртуалното пространство представители на институтите, лабораториите и Единния център за иновации на БАН и десетки български предприемачи, собственици на компании и иновационни ентусиасти.

В рамките на форума ще бъдат представени съвместни проекти между БАН и българските предприятия, успели да се наложат на пазара, както и научно-приложните продукти и технологии на изследователи от Академията, по които се работи в момента.

С редица презентации събитието ще покаже най-интересните проекти на Академията за оптимизация на индустриалните задачи, 3D цифровизация, енергийна ефективност, водородни технологии, екология, електро- и топлопроизводство, съхранение на енергия, медицина, вирусология, фармацевтична промишленост, лозарство, винарство и много други.

Участниците в  „Наука за бизнес“ ще могат да разберат повече за най-новите изделия, създадени в научните институти на БАН, както и да установят контакт с представители на Академията и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в сесията за въпроси и отговори Q&A. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във