Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Наско Сираков ще получи собствеността на акциите на "Левски"

Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна, съобщи Васил Божков. 

Анонсът на бизнесмена е придружен с коментар за ситуацията в клуба.

"През януари предадохте ПФК Левски, май месец го хвърлихте в задкулисието. Слабият и объркан премиер Бойко Борисов, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб", смята Божков.

Сираков категорично заяви готовност да получи акциите на "сините" и да направи всичко възможно клубът да продължи своето съществуване. "Ясно заявих и на Божков, и на Георги Попов, че аз нямам работа да разговарям с премиера. В момента Левски е в свободно падане. Най-сериозният проблем в момента е собствеността на акциите, това трябва да се изчисти", коментира Сираков, който се ползва и с подкрепата на синята общност. 

Управителният съвет на "Левски" взе решение за свикване на ключово Общо събрание на 6 юли. Тогава трябва да се реши бъдещето на клуба.

Според сметките на изпълнителния директор Павел Колев  "Левски" трябва да събере общо 3 млн. лв. до юли, за да не изпадне в несъстоятелност.

Ръководството на "Левски" си постави нова цел, която ще спомогне за спасяването на клуба. „Сините” искат да разпродадат целия капацитет на стадион „Георги Аспарухов” за рождения ден на клуба. Ако целта бъде изпълнена, в касата ще влязат над 200 хил. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във