Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Наско Сираков получава акциите на "Левски" безвъзмездно

Георги Попов

Наско Сираков получава акциите на "Левски" безвъзмездно, за да бъдат избегнати фалит и социално напрежение, обяви Георги Попов, който притежава книжата на "сините". Джиросването ще се случи най-късно в четвъртък.

"Направихме го, за да избегнем сигурния фалит на клуба, който щеше да се случи. Хората щяха да смятат, че ние сме тези, които го желаят. Напротив - ние сме единствените, дали наши пари след платени данъци, и не бихме желали това да се случи. С това искаме да избегнем и социално напрежение", каза Попов пред bTV в отговор на въпроса защо е променил мнението си, след като първоначално джироса акциите на премиера Бойко Борисов и уточни, че темата е приключена.

Даваме акциите безвъзмездно. Господин Сираков какво да ни плати? 25 милиона? Няма как. Безвъзмездно ги даваме, за да върви клубът напред, обясни още Георги Попов.

Бизнесменът допусна и друг сценарий, до който обаче според него няма да се стигне. "Единственото, което може да се случи, е ако г-н Борисов промени решението си, тъй като в момента те са джиросани на него. Ако той вземе някакво друго решение в рамките на срока, който е обявен в писмото, разбира се, те ще му бъдат върнати, за да се разпореди той с тях. Така че джирото ще бъде положено, след като изтече срокът на неговия мълчалив отказ. Или ако той реши да се разпореди с тях", посочи Попов, потвържавайки, че срокът изтича в четвъртък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във