Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Наредбата за достъпна среда е отново на дневен ред

Наредбата за определяне на изискванията за достъпност и универсален дизайн на елементите на достъпната среда в урбанизираната територия и на сградите и съоръженията отново излезе на дневен ред. На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството се обсъждаха постъпили предложения от браншови и обществени организации за подобряване разпоредбите на нормативния акт.

Предвидените промени уточняват изискванията за осигуряване на достъпен маршрут от достъпния вход на сградата до всяко жилище и до помещенията и пространствата за общо ползване в нови многофамилни жилищни сгради или сгради със смесено предназначение. Уточняват се и изискванията за размерите на балконите/лоджиите в тях. Включено е и определение на „многофамилна жилищна сграда“.

„Всички сме единодушни, искаме да променим наредбата, така че всички да са доволни и тя да е работеща“, заяви заместник-министър Шишков.

В срок до една седмица браншовите организации ще представят своите становища по предложените промени в наредбата, за да може в най-кратък срок да бъде представен проект за нейното изменение

Facebook logo
Бъдете с нас и във