Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Намалиха работното време на коледния базар в София заради неспазване на мерките

Поради констатирани нарушения, свързани с неспазването на мерките като консумация на място и неспазване на дистанция, бе взето решение работното време на коледния базар в София да се намали до 20 часа. Още преди откриването на пазара бяха въведени мерки, които да намалят риска от струпване на хора. Това се съобщава в решение на Столичния оперативен щаб.

Щабът е разгледал и искания за провеждане на други събития на  открито. Провеждането им се допуска само при гарантирано  отстояние между щандове и ще се разрешава само продажбата на пакетирани хранителни стоки. Засилените проверки на търговските обекти ще продължат, гласи съобщението.

Преди отварянето на коледния базар в столицата бе изрично посочено, че на територията му се забранява разполагането на маси и консумацията на място. Няма да има и открити сцени с провеждане на културна програма. 

Организаторите трябва да осигурят охрана за спазване на задължителните мерки, като не се допуска струпване на повече хора, въвежда се еднопосочност на движението и трябва да се осигурят отделни вход и изход. Задължително е носенето на предпазни маски от търговците и посетителите.

При установяване на нарушения и неспазване на въведените противоепидемични мерки базарите ще бъдат затваряни.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във