Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Намаляват наполовина капацитета за посещения на нощните заведения

Намаляват наполовина капацитета за посещения на нощните заведения. Това стана ясно след среща между здравния министър проф. Костадин Ангелов и представители от Българската асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България

Посещението на барове, дискотеки, нощни заведение се допуска при заетост на местата на не повече от 2 квадратни метра, обяви здравният министър. Заповедта ще влезе в сила от полунощ на 23 октомври. В момента в заповедта е записано 1 човек на квадратен метър. "По този начин считаме, че ще постигнем достатъчно разстояние между посетителите, за да прекъснем епидемиологичния път на предаване на коронавируса", добави Ангелов.

Той обясни, че целта е да се намали взаимодействието между хората от различни компании.

Председателят на Българската асоциацията на заведенията Ричард Алибегов заяви, че от бранша са склонни на този компромис, за да не се стигне до затваряне на заведенията. Той добави, дори в държавите в Европа, където заведенията не работят, броят на заболелите се увеличава. По думите му, това означавало, че не заведенията са проблемът. 

Алибегов изрази надежда с тези мерки да се постигнат необходимите резултати. Ако това обаче не се случи, след седмица ще бъдат предложени нови по-строги мерки.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във