Банкеръ Daily

Асоциацията на заведенията

Намаляването на ДДС за ресторантите е изключително смело решение

Намаляването на ДДС за ресторантите е едно изключително смело политическо решение. То е навременно и доста необходимо за бранша. Това заяви в интервю за Нова телевизия председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„За нас това ако се случи е невероятен успех. Това е нещо, което браншът иска от 10 години. Ще ни помогне да излезем от създалата се ситуация, но не е единственото, което трябва да се случи”, коментира още той.

Алибегов излезе с апел към здравния министър Кирил Ананиев да преразгледа заповедта, свързана с търговските обекти тип МОЛ. „Те работят, а заведенията в тях не, което смятам, че не е редно. Щом функционират моловете и фитнес залите, което е много хубаво, редно е вече да заработят театрите и заведенията на закрито, спазвайки изискванията”, допълни председателят на Асоциацията на заведенията.

Той посочи, че хората от бранша са свикнали на мерките за сигурност. „В България агенцията по храните е с драконовски мерки и правила. Сегашните разпоредби са едно допълнение и не затруднява с абсолютно нищо заведенията. По-скоро е малко странно персоналът да работи с шлемове и маски”, заключи Алибегов

Facebook logo
Бъдете с нас и във