Банкеръ Daily

Ева Майдел

Най-трудните инвестиции са в образованието, но винаги се връщат

Най-трудните инвестиции са в образованието, но те са оправдани и винаги се възвръщат. Това е заявила евродепутатът  Ева Майдел на среща-дискусия "Образование, кадри, растеж", в Димитровград. Тя е и президент на европейската организация „Европейско движение”. Домакин на форума е бил кметът на Димитровград Иво Димов, а в дебатите са участвали народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова, областният управител на Хасково Станислав Дечев, представители на образователни институции, НПО, граждани.

Много съм впечатлена от променящия се Димитровград. Всеки път, когато идвам тук виждам, че се надгражда, работи се с размах, е заявила Ева Майдел. Тя е подчертала, че е важно усилията на кмета и екипа му да бъдат подкрепени, за да знае той, че е на верния път. Майдел е уверила още, че много сериозно се работи и по приоритетите бъдещето на младите хора и конкурентноспособността и инвестициите.

През последните години в община Димитровград бяха направени редица големи инвестиции. Предстои стартът на още нови производства и това безспорно ни изправя пред най-сериозния проблем - кадрите и работната ръка, е посочил кметът на Димитровград Иво Димов. Той е подчертал, че направените в Димитровград инвестиции са успехи за цялата област и че основен катализатор за икономическото развитие на общината е магистрала "Марица".

Димов казал, че направените инвестиции в Димитровград, всъщност са успехи за цялата област. 174 хиляди души живеят на 30 мин. път от Димитровград, през общината минават 3 европейски коридора, налице е бърза връзка с няколко международни летища. Основен катализатор за икономическото развитие на общината обаче безспорно е Магистрала ”Марица”, която доведе в региона инвеститорите, признал Иво Димов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във