Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Най-после държавата реши какво ще прави със заседналия кораб

На мястото на инцидента е командирован изпълнителният директор на Иизпълнителна агенция “Морска администрация” кап. Живко Петров за координиране и контролиране на предприеманите действия.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев е подписал заповед, с която разпорежда на компетентните държавни структури да започнат незабавни действия по освобождаването на заседналия товарен кораб Vera SU. За целта през последните дни са ангажирани всички отговорни институции, за да се намери най-доброто и безопасно решение и да се предотврати замърсяване на околната среда, съобщават от Министерството на транспорта. Заповедта предписва безопасно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините и задържането на плавателния съд и товара до пълното възстановяване на разходите по спасителната операция.

На мястото на инцидента е командирован директорът на Изпълнителна агенция “Морска администрация” кап. Живко Петров, който на място трябва да координира и контролира изпълнението на заповедта.

Безотговорното отношение от страна на корабособственика доведе до пълното ангажиране на държавните институции през последните дни. 

“По никакъв начин няма да толерирам безотговорно отношение към здравето на хората, околната среда и нерегламентирани и непрозрачни търговски интереси”, заяви министър Христо Алексиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във