Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Най-голямата автобусна мрежа в Европа стигна и до България

Компанията с най-голямата автобусна мрежа в Европа стъпва на българския пазар. Германската FlixBus ще започне да оперира у нас от 22 март. Първите линии, които ще бъдат пуснати са от София до Букурещ, Виена и Будапеща. Впоследствие са планирани още няколко линии - от София до унгарските Сегед и Кемкемет, както и от Плевен до Букурещ.

Мрежата на германската компания е съставена от 1400 дестинации. 

На сайта на компанията и чрез мобилно й приложение вече се продават билети за първите три линии. Цените са между 23.90 и 76.90 лева. В тази сума е включен и багажът.

Интересното е, че компанията не разполага със собствени автобуси, а работи с тези на своите партньори. В България FlixBus ще си партнира с италианската Florentia Bus.

"Туристическата и бизнес значимост на България непрекъснато нараства FlixBus не само подкрепя местните пътници, но и българската икономика, като допълнително увеличава чуждестранния интерес към страната чрез лесен и удобен достъп до столицата", коментира регионалният директор на компанията Ласло Арани на пресконференция в София.

FlixBus се цели в сегмента на средните и по-дълги разстояния между 50 и над 400 километра, като смята, че фирмата предлага алтернатива на нискотарифните самолетни компании с по-изгодни цени на билетите.

Като други конкурентни предимства бяха изтъкнати възможността за закупуване на билети чрез мобилни устройства, като те могат да бъдат презаверени или отменени 15 минути преди пътуването.

Компанията FlixBus е създадена през 2013 година, като две години след това навлиза на първите чуждестранни пазари. Към днешна дата тя оперира в 27 страни и има 14 офиса на територията на Европа. В екипа на самата FlixBus работят 1000 души, а служителите на партньорските й компании са над 7000. От 2017 година пуска и първите си линии в САЩ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във