Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Наетите фирми, които не са почистили снега, няма да получат пари

Санкции за фирмите, които не са си свършили работата ще има. Те са по договор и ще си бъдат наложени така, както трябва. Плащаме само за реално свършена работа. Когато не е почистено просто не получават заплащане за това. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова след края на днешното заседание на правителството. Повод за коментара е, че наетата фирма не е почистила  бул. „Цариградско шосе“.

"Вече обявих, че снощи, че имаме изключително усложнена обстановка. Има обективни причини в много тежък трафик, трудно, почти невъзможно е да се почиства до алфалт по време на снеговалеж.  Все пак ние имаме своите договори. Фирмите знаят това, така че тепърва ще се изчисляват санкциите, не само за „Цариградско шосе“, защото смятам, че се забавиха“, заяви кметът.

Йорданка Фандъкова подчерта, че всички хора – шофьори, служители, хора от Инспектората, полицията, от аварийно-спасителното звено, работят вече 7-8 ден по 24 часа с малки почивки.

Тя поясни, че  санкции за непочистени тротоари ще бъдат наложени на частни, на обществени сгради и на почистващите фирми там, където са прилежащи към общински терени тротоарите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във