Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Над 70% от туристите, почивали у нас, са доволни

Изминалият летен сезон беше изключително успешен за туризма у нас. Качеството на продукта, който предлагаме на туристите се подобрява поради което и този сезон 4- и 5-звездните хотели са били запълнени. В проучване на Министерството на туризма, над 70% от туристите, които са дошли през туроператори са казали че са доволни от предлаганото у нас и ще се върнат отново. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на БНТ.

"Успяхме да рекламираме през зимата лятото и през лятото зимата и България стана желана туристическа дестинация. Само до момента, очакваме над 30% ръст и за следващото лято на базата на това лято. България има възможност да привлича всякакъв вид туристи. За лятото водещ пазар е Германия, успяхме да си върнем и руските туристи", обясни министър Ангелкова.

Тя уточни, че са правени проверки в 800 заведения за хранене. Получени са над 300 сигнала, че няма достатъчно място на плажовете и не се издават касови бележки. Министерството е наложило над 200 000 лева глоби за неустойки.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във