Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Над 5 млн. лева ще струва новият Център за съвременно изкуство в София

Над 5 милиона лева ще бъдат инвестирани в изграждането на Центъра за съвременно изкуство в София, който ще е на мястото на старата сграда на Топлоцентралата в Южния парк. Пространството ще бъде предоставено на свободните артисти и талантливи млади хора, които се занимават с изкуство. Български екип е спечелил международния архитектурния конкурс по проекта. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Първият Център за съвременно изкуство на София трябва да заработи през есента на следващата година. Строителните дейности на мястото на старата Топлоцентрала на НДК вървят в срок. Благодаря на Малина Ердева, която продължава дискусиите с културните оператори, за да може след завършване на строителството, центърът да заработи и да се превърне в дом на талантливите и млади хора, които живеят и творят в София", написа кметът във Фейсбук.

Столичният градоначалник посочи и кои са първите основни задачи на Генчо Керезов, който от днес е зам.-кмет на София по дигитализацията. Той трябва да завърши системата за кандидатстване и записване на децата в първи клас, да разработи план за действие по Стратегията за дигитална трансформация, който да бъде предложен на Столичния общински съвет и да създаде консултативен съвет с представители на IT сектора в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във