Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Над 45 млн. лв. вложиха в ремонта на над 27 км от първокласния път I-8 Пазарджик – Пловдив

Завършва ремонтът на над 12.2 км от път I-8 Пазарджик – Пловдив, на територията на област Пловдив, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Това е участъкът от кръговото кръстовище с път III-8005 Стамболийски - Цалапица до кръговото кръстовище с път II-86 Околовръстен път на Пловдив. Инвестицията е за близо 20.2 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Отсечката е с нова настилка, възстановени банкети, отводняване, мантинели, знаци и маркировка. Днес движението се възстановява, за да се улесни пътуването на шофьорите от региона, но в следващите дни ще продължат да се изпълняват довършителни работи без да се възпрепятства трафикът.

В средата на юни приключи ремонтът на територията на област Пазарджик - в участъка от областния град до разклона за с. Цалапица, който е един от най-натоварените в Пазарджишка област. В обновяването му бяха вложени 25.3 млн. лева.

От започването на строителния сезон тази година със средства от бюджета са ремонтирани над 27 км от първокласния път I-8 Пазарджик – Пловдив, а инвестицията е за над 45 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във