Банкеръ Daily

Министър-председателят в оставка Кирил Петков:

Над 40 законопроекта в програмата на "Продължаваме промяната"

"Вчера, (5 юли - бел. ред.), завършихме законодателната програма на коалицията от "Продължаваме промяната" и на база на разговорите с всички наши коалиционни партньори днес ще им изпратим цялата програма" - обяви в началото на редовното заседание на Министерския съвет министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Той уточни, че програмата съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети в следващите шест месеца.

"Реално те трябва да бъдат приети през следващите четири месеца, ако искаме България да продължи в темпа, в който в момента се движим, и за да може милиардите евро да бъдат усвоени и да влязат в българската икономика. Ето защо през следващите няколко дни е толкова важно решението на всеки един депутат, който ще реши дали иска да закрие българския парламент и по този начин да направи невъзможно реализирането на програмата или ще се отнесе отговорно и ще застане зад развитието на България" - обясни премиерът.

Връщайки се към задачите в дневния ред на редовното заседание на Министерския съвет, министър-председателят в оставка поздрави министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер за това, че днес ще се подпише меморандум с Интуитив Сърджикал България. Става дума за инвестиция от 84 млн. в 3 D ендоскопи.

"Това е много висока технология и се радвам, че подобен проект ще се реализира в България. Ние го започнахме преди една година в Министерството на икономиката и се радвам, че днес министър Лорер успя да завърши този проект" - изрази задоволството си Кирил Петков, който в служебния кабинет на Стефан Янев, през 2021 г., бе министър на икономиката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във