Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Над 3000 участници, сред които Тръмп и Меркел, на икономическия форум в Давос

S 250 7b376b51 27cc 4329 954b c32fa706693e

Премиерът Бойко Борисов замина за Швейцария, където ще участва в 50-ата годишна среща на Световния икономически форум в град Давос. Темата й този път е „Заинтересовани страни за един кохерентен и устойчив свят”. Очакват се около 3000 участници, сред които президентът на САЩ Доналд Тръмп, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел и председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард. 

В първия ден от форума премиерът Борисов ще участва в сесията на тема „Диалог за дипломацията на Западните Балкани“. Тя ще е продължение на стратегическия диалог за Западните Балкани - една от основните инициативи от дневния ред в Давос. Акцентът ще бъде поставен върху регионалното сътрудничество в контекста на икономическото развитие на региона.

Премиерът Борисов ще се включи и в дискусията, посветена на Централна и Източна Европа, и по-точно  на възможните решения, които бизнесът и правителствените лидери могат да дадат за насърчаването на устойчивия им растеж и развитие. Той е поканен и на вечерята, давана от основателя на Световния икономически форум професор Клаус Шваб.

В сряда министър-председателят ще участва в неформалната среща на световните икономически лидери „Доминираща Европа“, посветена на предизвикателства пред европейската конкурентоспособност. 

По време на визитата си в Давос Борисов ще проведе и двустранни срещи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във