Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Над 300 военни ще пазят границите

Над 300 души ще бъдат изпратени да пазят границите ни. Ще се използват дронове, за да се намали мигрантската вълна. Това обяви пред NOVA служебният министър на отбраната Димитър Стоянов след катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи при преследване на автобус с мигранти.

По думите на военния министър в армията никога не е имало хаос. "Колегите преди нас бяха напреднали доста по отношение на модернизацията. Естествено оставиха ни някакво "наследство", с което да се справим”, каза той.

Стоянов посочи, че проверката на договора за закупуване на изтребители F-16 е направена от предното ръководство. "За нас остана да подготвим проект за инвестиционен разход. След това трябва да мине през Министерския съвет и Народното събрание. Ако това не се случи през октомври, тогава офертата ще бъде върната обратно и ще имаме ново забавяне. Ресурсът, с който разполагаме, не е достатъчен. На 29 и 30 август ще се срещна с полския министър на отбраната. На 7 септември  зам.-министърът на отбраната заминава за Полша. Надявам се да постигнем съгласие и да вземем тези шест двигателя, които вече се ремонтирани, за да може да се води регулярна летателна дейност", уточни той.

Служебният военен министър твърди, че България предоставя оръжия на Украйна през трети страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във