Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Над 240 фирми участваха в конференция „Индустрия 4.0“

Над 240 фирми взеха участие на международната конференция “Индустрия 4.0 – Дигитализация и перспективи за растеж на българската икономика“. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Престижното събитие се проведе днес в „София Тех Парк“ под патронажа на министъра на икономиката Теодор Седларски.

„Индустрия 4.0 е повече от това да бъде развиван само дигиталният сектор, тя е дигитализация и на старите производства и създаване на нови бизнес модели“, заяви Седларски.

Организатор на мероприятието е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Мариета Захариева, изпълнителният директор на агенцията разясни как дигитализацията ще улесни комуникацията между институциите, бизнеса, Министерството на икономиката и служителите от Службите по търговско-икономическите въпроси, както в България, така и в чужбина. Чрез вдигането на пограничните бариери пред бизнеса, предстои повишаване ръста на износа на компаниите, заяви тя. Според нея потребителите ще се радват на по-голям избор на продукти, а качеството на услугите ще се подобри. 

„Индустрия 4.0“ представлява тенденция в развитието на автоматизацията и обмена на данни при технологиите на производство. Тя е програма създадена по инициатива на немското федерално правителство като базова платформа за изследване. Основната цел е да се обединят промишленото производство с модерната информационна и комуникационна техника.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във